T+A DAC 8 met DSD is binnen!

Zoals de naam al aangeeft kan de opvolger van de populaire T+A DAC 8 nu ook DSD bestanden decoderen. T+A maakt daarvoor geen gebruik van de DSD mogelijkheid die in sommige PCM DAC-chips is ingebakken, maar een door T+A volledig in eigen huis speciaal voor DSD weergave ontwikkelde ‘True One Bit Converter’; een viervoudig (dubbel symmetrisch) uitgevoerde échte 1-bit DAC die DSD bestanden tot DSD512 kan omzetten. Maar de DAC 8 DSD is meer dan een DAC, je kunt hem – bijvoorbeeld in combinatie met de T+A Amp 8 versterker of actieve luidsprekers – ook als high-end voorversterker gebruiken.

T+A ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar digitale en analoge apparatuur van absolute topkwaliteit. Al in een vroeg stadium besloot T+A om zich te concentreren op Digital Signal Processing (DSP), omdat ze al snel doorhadden dat de natuurlijke en ongekleurde weergave van digitaal opgeslagen muziek sterk afhankelijk is van de kwaliteit van de omzetting van digitaal naar analoog. Gedurende de afgelopen paar jaar heeft T+A haar opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van Digital Sound Processing gebruikt om uitgebreide disc- en multispelers te ontwikkelen. De DAC 8 was echter het eerste product dat ontwikkeld werd als pure converter. De DAC 8 was in staat tot geweldige prestaties door gebruik te maken van de beste technologieën en een compromisloos ontwerp. 

intensieve doorontwikkeling van het basisconcept. Ook het verwerken van DSD signalen in ultra-hoge resolutie behoort nu, door het in eigen huis ontwikkelde T+A True One Bit Converter, tot de mogelijkheden.

De T+A DAC 8 DSD is de perfecte converter in klassieke high-end systemen welke niet in staat zijn zelfstandig digitale bronnen te verwerken, of dat niet in de gewenste kwaliteit kunnen. Door zijn voortreffelijke voorversterker en gesofisticeerde volumeregeling kan de DAC 8 DSD ook gebruikt worden om rechtstreeks actieve luidsprekers aan te sturen, waardoor hij als high-end commandocentrale kan fungeren in een compleet systeem.

De DAC 8 DSD beschikt nu ook over een uitstekende hoofdtelefoonversterker die speciaal is ontworpen om gecombineerd te worden met high-end hoofdtelefoons.

De T+A DAC 8 DSD is verkrijgbaar bij de geautoriseerde T+A dealers en heeft een advies verkoopprijs van €2750.

Eigenschappen:

DAC:

–    Dubbel-differentiële Viervoudige Converter met 4 DAC’s per kanaal voor PCM signalen tot 32-bit/384kHz

–    T+A True One Bit Converter voor DSD signalen tot DSD512

THD: <0,001%

Signaal-Ruis: 116dB

Kanaalscheiding: 110dB

Digitale ingangen: 4 x Coaxiaal, 1 x Optisch Toslink, 1 x BNC, 1 x AES/EBU, USB Klasse 2 (compatible met OSX El Capitan)

Digitale uitgangen:  1 x Coaxiaal digitaal

Analoge uitgangen: RCA, XLR

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00