Over ons

The Hifi Studio opgericht in 1982

The Hifi Studio heeft zich sinds 1982 gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met muziek voor thuis, kantoor of restaurant. Daarnaast adviseren en realiseren we thuisbioscopen van klein tot groot. Lees hier onder meer over onze expertises om u als liefhebber te begeleiden tijdens dit proces.

Opgericht in 1982 uit passie voor muziek en techniek

Caecile en Rick zijn in 1982 samen op ‘het Gangetje 14’ in Leiden begonnen en vanaf dag 1 met een andere manier van klantenbenadering, pakketsamenstelling, service en beleving een succes. Meerdere etages, 3 luisterkamers ingericht als woonkamer achter en boven de winkelruimte en daarboven nog een eigen Technische Dienst gaf ons voor in die tijd al een voorsprong en een grote en trouwe klantenkring.Rick had al heel jong vanaf zijn middelbare schooltijd en later tijdens zijn studie als parttimer en vakantiekracht bij de firma Stuut & Bruin te Den Haag veel ervaring opgedaan. Ik ben nog steeds dankbaar aan Wim Stuut dat hij mijn ‘kwaliteiten’ snel zag en veel geleerd heeft!Dat Haagse gevoel maar ook behoorlijk veel klanten uit die omgeving deed ons eind jaren 80 besluiten om een filiaal naast Leiden in Den Haag te starten op het chique Noordeinde schuin tegenover het Koninklijk Paleis aldaar. Het volledig gerenoveerde herenhuis met hoge plafonds en ramen, marmer, prachtige schouwen, drie etages, 6 luisterkamers en waarvan toen al diverse door ons akoestisch aangepast trok direct veel nieuwe klanten inclusief het Koninklijk huis.

The Hifi Studio vroeger

Caecile leidinggevend in Leiden en Rick in Den Haag samen met een flink team gemotiveerde full- en parttimers inclusief 2 man op de Technische Dienst. Wat een geweldige en drukke tijd!

Na 5 jaren bleek het met onze manier van werken te druk te zijn gecombineerd met 3 opgroeiende kinderen thuis en in 1993 besloten wij met pijn in ons hart in Den Haag te stoppen.In 1999 gingen we over van het grotere Gangetje naar de  winkel op de Korevaarstraat. De combinatie van compacter en beter bereikbaar was voor ons een logische stap. Ook ontliepen wij het straatorgel die elke zaterdag bij ons op het Gangetje de hele dag vrolijk stond te spelen.Wat ons al die jaren de energie heeft gegeven is het steeds weer mogen blij maken van onze klanten met mooie muziek, de emoties, het genieten voor ze thuis. En niet te vergeten het persoonlijke contact!Het hebben van ‘gewoon’ fijne klanten. Met voor ons als commerciële beloning het brengen van nieuwe klanten door hun mond tot mond reclame maar ook het steeds weer mogen meegroeien of vernieuwen van de sets van bestaande klanten in de afgelopen 40 jaar. 

Sinds onze uitbreiding in 2016 zijn weer we fors gegroeid qua formaat, qua bereik en dus klantenkring. Van veel klanten uit groot Leiden zien we steeds meer liefhebbers vanuit het hele land (en zelfs buitenland) onze kant op komen. Van Haaren tot Maastricht, van Roosendaal tot Alkmaar. Telkens weer horen wij dat onze manier van werken en onze kennis van zaken zoals wij dit al sinds jaar en dag doen, werkt voor heel veel liefhebbers.

Mogen wij u ook verwelkomen en u helpen aan een rijkere muziek en filmbeleving? U bent van harte welkom bij ons in Leiden. 

"Service en grondig advies staan hoog in het vaandel bij The Hifi Studio" Peter K.

Onze experts

Vincent The Hifi Studio

Vincent van Nimwegen

Begonnen als parttime medewerker op zijn 16de maar na zijn studie bedrijfseconomie heeft het HiFi virus toch gewonnen. Sinds 2014 is hij in de voetsporen van Rick getreden. Naast zijn liefde voor muziek en HiFi produceert hij ook zijn eigen muziek en draait in diverse clubs in Nederland. Hij is een muziekliefhebber met een zesde zintuig voor mooie Hifi sets en combinaties. Vincent maakt de set af tot en met de laatste kabel. Tevens is hij verantwoordelijk voor onze online aanwezigheid. “Laat je verrassen wat muziek op niveau met je kan doen”

Erik Oorburg

Sinds 1989 is Erik al met tussenpauzes te vinden bij Number One. Na een aantal succesvolle jaren in de oude winkel aan het Gangetje is hij andere dingen gaan doen in Retail en muziek. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Erik is sinds een paar jaar weer fanatiek als parttimer bij ons aan de slag. Muziek is de rode draad in Erik zijn leven. Is het niet als muzikant (bassist) dan wel als tourmanager van Amerikaanse bands of als Productiemanager bij een concertzaal. En nu weer terug bij ons! Deze achtergrond geeft een net iets andere kijk op muziek en Hifi. Dit maakt samen met Vincent en Bart een mooie combinatie. “Met een lekker kopje koffie genieten van muziek”

The Hifi Studio Erik
Interieur van een Hifi winkel met diverse audioapparatuur

Wij zijn opzoek naar jou!

Zie jij jezelf al bij ons werken? We zijn weer opzoek naar nieuw talent. Meld je bij ons via de contactpagina 

en we nemen binnenkort contact met je op.