Nieuw: Dynaudio Confidence luidsprekers

Inmiddels zijn we alweer 25 jaar Dynaudio dealer en hebben vanaf heden een zeer bijzondere toevoeging aan ons pakket. Zo staan geheel luister klaar nu de vernieuwde Dynaudio Confidence 20 en 30 luidsprekers in onze winkel. Lees hieronder wat er allemaal voor bijzondere technieken in zitten.

De Dynaudio Confidence 30 in Raven


Een mijlpaal in passieve luidsprekers

Ondertussen creëert Dynaudio alweer ruim 40 jaar luidsprekers. Met de Dynaudio Confidence serie stuwt het bedrijf nu passieve luidsprekertechnologie naar ongekende hoogtes.

Deze Dynaudio Confidence-serie markeert ook de start van de nieuwste generatie DDC-lens technologie. Deze feature resulteert in afstraling van het geluid in het verticale vlak zodat ongewenste plafond- en vloerreflecties worden gereduceerd.

De woofers zijn van het nieuwe NeoTec ontwerp en gemaakt van Dynaudio’s eigen MSP-materiaal. Ook de Compex composiet baffle en de midrange-driver met ingenieuze Horizon-rolrand maken hun debuut. 

De nieuwe Esotar3 tweeter

De nieuwe 28 mm Esotar3 is het summum van Dynaudio soft-dome tweeterontwerp. Het maakt gebruik van – en verbetert – het geavanceerde luchtstroomoptimalisatiesysteem van de bekroonde Esotar Forty tweeter. In vergelijking met z’n Esotar2 voorganger, zoals gebruikt in de Contour- en de vorige Confidence serie, heeft deze versie een grotere ‘kamer’ om resonanties te verminderen. Daarnaast zorgen de verder geoptimaliseerde dempingsmaterialen, en supersterke neodymium magneet voor een nog hogere gevoeligheid en betere controle.

Binnen in de Esotar3 zit de Hexis. Dit is een kleine kegel die de vilten ring van de Esotar2 vervangt voor betere controle over resonanties. Tevens zorgt dit ook voor een meer lineaire frequentierespons.

DDC Lens

De vorige generatie vloerstaande Confidence-luidsprekers maakte gebruik van dubbele tweeters gecombineerd met een relatief complex wisselfilter om het geluid zodanig te geleiden, dat reflecties van vloeren en plafonds veel minder invloed hadden op de muziekweergave. Samen met de andere componenten van de luidspreker vormden ze het systeem dat DDC (Dynaudio Directivity Control) wordt genoemd.

Dynaudio Labs heeft voor de nieuwe Confidence een next-gen DDC-platform ontwikkeld. De nieuwe serie heeft, dankzij de DDC-lens, nog maar één tweeter en een eenvoudiger wisselfilter nodig. De nieuwe DDC-lens is een complexe, uiterst nauwkeurig gevormde aluminium waveguide die de afstraling – ten opzichte van het vorige DDC-systeem – in het verticale vlak verbeterd en tegelijkertijd zorgt voor een bredere horizontale spreiding van het geluid.

De DDC-Lens zorgt ervoor dat, in combinatie met de Esotar3 tweeter, de midrange drivers en de woofers ongewenste reflecties van plafond en vloer verminderd worden, en dat de focus van het stereobeeld steeds op de luisterpositie gericht blijft.

NeoTec woofers

De gloednieuwe woofers in de Confidence-serie maken gebruik van neodymium magneten voor meer kracht, meer finesse en een verbeterd dynamisch bereik. De spreekspoelhouders van de drivers bestaan uit tot wel drie lagen glasvezel, om zodoende een optimale stijfheid te garanderen. Ook zijn er ontwikkelingen gedaan op het gebied van luchtgeleiding en ventilatie (met name aan de onderkant van het poolstuk).

Slim gebruik van aluminium en koper voor de spreekspoelen zorgt ervoor dat de bewegende massa exact passend is voor de specifieke drivers van de verschillende modellen. En ze maken natuurlijk allemaal gebruik van Dynaudio’s eigen MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) conusmateriaal.

Compex baffle 

De kenmerkende baffle van de Confidence-serie is ook vernieuwd. Deze is gemaakt van een geavanceerd composietmateriaal, Compex genaamd, dat niet alleen relatief licht is, maar ook extreem sterk – om nog maar te zwijgen van het feit dat het uiterst stevig is en in staat is om ongewenste resonanties te absorberen. Met een simpele ‘kloptest’ kun je al snel horen dat de baffle akoestisch gezien nagenoeg dood is. Precies zoals het zou moeten zijn.

De woofers worden via schroeven op een metalen mounting plate gemonteerd die zich direct achter de Compex baffle bevindt, en zijn daardoor stevig verankerd aan de behuizing, terwijl de tweeter en midrange-units juist zoveel mogelijk ontkoppeld zijn om ongewenste resonanties te voorkomen. 

De extreme vorm van de Compex baffle is speciaal ontwikkeld om samen met de drive-units een optimale basis voor de DDC-technologie te vormen.

Waarom een composietmateriaal? De MDF-baffle van de vorige Confidence-serie zou de vele complexe hoeken, bogen en randen die de nieuwe DDC-technologie vereist niet aankunnen. En Compex kan dat wel. Bovendien heeft het specifieke mechanisch-akoestische eigenschappen die in de loop van de tijd onveranderd blijven.

Nieuwe midrange met Horizon rolrand

De gloednieuwe MSP-midrange van de Confidence-serie betekent een grote stap voorwaarts ten opzichte van vorige Dynaudio midrange-drivers. Zo heeft hij een compleet nieuw ontwerp van de rolrand (surround). Deze volgt nu de vorm van het diafragma tot aan de uiterste buitenrand van de driver. Dit vermindert de eerste reflecties van de rolrand en vergroot effectieve het speeloppervlak van de driver, waardoor de prestaties verbeteren. De midrange zit nu ook volledig vlak in de baffle gemonteerd om zodoende afbuigingen van de geluidsgolven (diffractie) rondom de midrange en de nabijgelegen tweeter te verminderen.

Achter de schermen heeft de korf een nieuwe, lichtgewicht, organische vorm gekregen, ontworpen aan de hand van uitgebreide topologie-simulaties. De nieuwe korf verbetert de luchtgeleiding, behoudt stabiliteit en stijfheid, maar vermindert tegelijkertijd het gewicht zonder dat daarbij ingeboet wordt op de prestaties.

Een krachtige persoonlijkheid

Het Dynaudio-designteam heeft vier opvallende behuizingen ontworpen waarin een veelvoud aan nieuwe luidsprekertechnologieën zijn verwerkt. De naadloos afgeronde vorm van de behuizing is deels gebaseerd op het ontwerp van de Contour serie van de Deense fabrikant.

In de plint van de behuizing zijn WBT NextGen aansluitklemmen verwerkt, en er is een naar beneden vurende basreflexpoort in verstopt. Deze naar beneden vurende basreflexpoort maakt het mogelijk om een grotere diameter basreflexpoort toe te passen. Door het toepassen van deze poort wordt poortruis vermindert, terwijl tegelijkertijd de efficiëntie wordt verhoogd en het frequentiebereik dieper doorloopt. Het resultaat? Een schone, krachtige en goed gedefinieerde laagweergave zonder hoorbare bijgeluiden, zelfs op hoge volumes.

Zoals beloofd is de Confidence-serie een van top-tot-teen vernieuwend ontwerp: de dual-surface voeten houden alles waterpas ongeacht de ondergrond waarop ze geplaatst worden. Ze zijn bovendien zonder gereedschap te verstellen.

De Dynaudio Confidence 30 Raven

Dynaudio Confidence 20 (€10.000 per paar inclusief stands) is een grote tweeweg-monitor. Hij maakt gebruik van een 18cm long-throw woofer met neodymium magneet en een Esotar3 tweeter. Hij wordt geleverd met een model-specifieke stand, die speciaal is ontworpen om optimale prestaties te leveren.

Dynaudio Confidence 30 (€19.000 per paar) is een drieweg-luidspreker met bescheiden afmetingen en Dynaudio’s DDC-technologie. Hij maakt gebruik van twee 18cm woofers met neodymium magneten, een 15cm midrange (ook met neodymium magneet) en een Esotar3 tweeter met DDC-lens. 

Dynaudio Confidence 50 (€26.000 per paar) is een drieweg-luidspreker met bescheiden afmetingen en Dynaudio’s DDC-technologie. Hij maakt gebruik van twee 18cm woofers met neodymium magneten, twee 15cm midrange (ook met neodymium magneet) en een Esotar3 tweeter met DDC-lens. 

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00