“Bij The Hifi Studio denken ze in oplossingen en niet in omzet”

Mijn ervaring met The Hifi Studio.

Sinds mijn 11e jaar ben ik al met muziek bezig. Kopen, verkopen, kopen, steeds betere audio apparatuur en zoeken naar het ‘beste’ geluid binnen het beschikbare budget.

‘Best’ betekent in mijn optiek het streven naar muzikale realiteit (stemmen moeten ‘echt’ klinken, een piano moet als een piano klinken) maar zeker ook het streven naar een stuk muzikale ‘beleving’. Het moet zó goed klinken dat je wilt blijven luisteren en het nooit vermoeiend wordt. Na enige tijd had ik een Musical Fidelity set staan (voor-eind, dac, cd speler en Sonos streamer) en B&W 803 luidsprekers.

Mijn Musical Fidelity cd-speler werd vervangen door een Naim CDX5-XS cd speler en via The Hifi Studio kocht ik een Naim ND5XS streamer. Meteen ook (betere) netsnoeren, ethernet kabels en netwerkfilters aangeschaft. Dat klonk heel behoorlijk en ik was bijzonder tevreden totdat ik via via een Naim Supernait 2 geïntegreerde versterker aankocht. De Supernait 2 komt lovend uit diverse hifi testen, maar er zat geen ‘beleving’ in het geluid. De muziek kwam niet ‘los van de speakers’. Eigenlijk viel het tegen (en dat voor een set van Eur 18.000,–). De oplossing lag -dacht ik- in de aanschaf van een externe (Naim) voeding.

Op een zaterdagmiddag naar The Hifi Studio en Vincent het probleem voorgelegd. “Met wat voor luidspreker kabels draai je” vroeg hij. Wat heeft dát er nou mee te maken, dacht ik. Ik draai met dikke Italiaanse Hi-diamond kabels, niet de goedkoopste dus dat moet goed zijn. “Probeer eens deze kabel”, zei hij. Het ging om de Audioquest Castle Rock, een allesbehalve goedkope kabel van € 2000,– voor twee keer 3 meter. Er volgde een technische uitleg waarom deze kabel het verschil zou kunnen uitmaken. Thuis de kabels aangesloten en ik wist niet (!) wat ik hoorde.

Wow ! Alsof er een volledig andere set stond te spelen. Power, dynamiek, ruimtelijkheid, transparantie, het geluid kwam volledig los van de speakers. Indrukwekkend, waartoe de Naim set nu in staat was. Pure muziekbeleving !

En dat is waar ik mijn verhaal mee begon, The Hifi Studio denkt in oplossingen en probeert je niet zo snel mogelijk met een apparaat de ‘tent uit te sturen’. Ze proberen binnen jouw budget het maximale resultaat te behalen en de oplossingen aan te dragen die bij jouw situatie het beste past.

The Hifi Studio, bedankt en ga zo door.

Benieuwd naar ons verhaal? Lees hier meer over ons.

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00