Naim Audio

Het toonaangevende Britse merk Naim Audio maakt zeer bijzondere all-in-one oplossingen, voor-, eind- geïntegreerde versterkers, streamers en multiroom producten.

Naim Audio

Het Britse Naim heeft in haar bestaan een uitstekende reputatie opgebouwd in de betere Hi-Fi kringen. Naim staat vooral bekend om haar toegankelijke geluidskwaliteit en de robuuste, conservatieve bouwwijze met het herkenbare minimalistische design

Waarom Kiezen voor Naim?

De Classic Serie van Naim is geliefd onder muziekliefhebbers vanwege de over gedimensioneerde stroomvoorziening waarmee de versterkers ongevoelig zijn voor impedantiedippen van luidsprekersystemen. Ongeacht de gekozen luidspreker levert de combinatie een heerlijk ongedwongen en dynamische muziekbeleving. Om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren biedt Naim de mogelijkheid om haar versterkers op te waarderen met een externe DR-voeding. Hiermee wordt een nog opener geluidsbeeld verkregen met nog meer rust.

Naim Uniti Atom HE
Naim Uniti Atom HE

Digital Audio Pioneers

Al vroeg richt Naim zich op de ontwikkeling van de compact disk speler en behoort tot een van de grondleggers van digital audio. Bij de introductie van streaming audio is de Britse fabrikant er ook weer vroeg bij en ontwikkelt met succes haar uitstekend presterend streamingplatform. Dit platform is inmiddels een paar generaties geëvolueerd en behoort tot de best presterende en meest overzichtelijke streaming platforms van dit moment.

Streaming Gemak

Momenteel richt Naim zich op de Uniti all-in-one streaming muziekspelers en de draadloze Mu-So multiroom muzieksystemen. Beide bouwen voort op de hoogwaardige en award winning Naim technologie. Dankzij de hoge connectiviteit en de vele mogelijkheden zijn deze systemen erg populair bij muziekliefhebbers die muziek in de best mogelijke kwaliteit via de smartphone willen streamen. Ook Audiofiele muziekliefhebbers zijn dol op de systemen omdat deze perfect in de Naim omgeving implementeren en hierbij ook geschikt zijn als Roon eindpunt.

Geschiedenis Naim

Naim is opgericht door coureur, ondernemer en zichzelf onderwezen engineer Julian Vereker. Vereker was groot muziekliefhebber die naar muziek luisterde en deze in de jaren ’60 ook voor vrienden in bands opnam. Hierbij bemerkte Vereker telkens dat de kwaliteit tussen opname en weergave nogal verschilde. Dit resulteert in 1972 tot de NAM502, een eigen luidspreker met ingebouwde versterker voor radiostation Capital Radio. In 1973 richt Vereker met partner Shirley Clarke vervolgens het bedrijf Naim op en vestigt zich in het Britse Salisbury.

Waarom kiezen voor The Hifi Studio Number One