Magnepan

Sinds het begin van de winkel zijn wij al dealer van dit bijzondere merk. Een Amerikaans product dat u bijzonder veel muziek geeft voor uw geld.

Magnepan: Innovatieve Stereo Luidsprekers Sinds 1982 geleverd door ons

Het Verhaal Achter Magnepan

Onze Missie Al 47 jaar produceert Magnepan innovatieve en hoogwaardige stereo luidsprekers. Jim Winey, de uitvinder van de Magneplanar luidspreker, bezat eerst elektrostatische luidsprekers en begon te experimenteren om een verbeterde elektrostatische luidspreker te ontwerpen. In 1969 vond Jim de Magneplanar uit, een dunne-film magnetische equivalent van de elektrostaat, en richtte Magnepan op. Magnepan's bedrijfs- en productiefaciliteiten bevinden zich in White Bear Lake, Minnesota. Tot op heden hebben meer dan 200.000 paren Magneplanar luidsprekers hun weg gevonden naar de huizen van muziekliefhebbers over de hele wereld. Magnepans zijn Amerikaans gemaakt met vrijwel alle Amerikaanse onderdelen, en we zijn er trots op te zeggen - "Made in America. Sold in China."

Een Kijkje in het Ambachtelijke Proces om uw Magnepan Luidsprekers te Bouwen

De Houtwerkplaats

In de houtwerkplaats worden de paneelframes gevormd op een numeriek gestuurde machine. Deze frames beginnen als een alledaags vel MDF; dimensioneel stabiel, homogeen in alle drie de dimensies, en betaalbaar.

Magneet Assemblage

Om een "spoel" te creëren, hebt u een spoelvorm nodig. Traditionele luidsprekers gebruiken draad met een circulaire of vierkante doorsnede gewikkeld rond een cilindrische spoelvorm. Magneplanars gebruiken iets wat lijkt op modernere gedrukte spraak "spoelen" die soms worden gebruikt in tweeters. In plaats van draad wordt een zeer dunne aluminium strip, met de hand, aan Mylar-folie bevestigd. Wanneer deze in de buurt van de magneten wordt geplaatst, drijft dit het hele oppervlak van de folie aan. Mylar is ook dimensioneel stabiel en niet hygroscopisch, wat zorgt voor de juiste spanning over het frame.

Afgewerkt Paneel

De knoppen "verdelen het diafragma in meerdere resonante gebieden." Zoals u waarschijnlijk weet, vertonen elektromechanische systemen resonanties, evenals puur mechanische en elektronische systemen. EQ is een veelvoorkomend voorbeeld van elektrische resonantie. Hoe eenvoudiger het systeem, hoe gemakkelijker het is om de resonantiemodi te voorspellen. Resonantie, volgens Wikipedia, is de "neiging van een systeem om met grotere amplitude te oscilleren bij sommige frequenties dan bij andere." Denk aan een gitaarsnaar. Stel je een Maggie voor bij resonantie, die grote plastic oppervlakte die overdreven rondfladdert, het zou gemakkelijk kunnen vastlopen met enkele nare vervormingen tot gevolg. Vandaar de knoppen, die het paneel ontstemmen en de effecten van resonanties verminderen.

Ware Magnetische Ribbon

Magnepan biedt deze ware ribbon aan in hun high-end tweeters, twee goede voorbeelden zijn hun 3.7 drie-wegsysteem en hun Mini Maggie 2.1-systeem. Geweldig geluid tegen wat ook wel een waanzinnige prijs zou kunnen worden genoemd. Sterker nog, dat vat hun hele assortiment samen... neutrale klank, uitstekende transiëntrespons, kamer vullend met een brede sweet spot gezien het panelen zijn, en prijzen die je doen lachen om het idee van in eigen land (hand) gemaakte goederen over het algemeen aan de prijzige kant.

Een Traditie van Innovatie en Geavanceerde Technologie

Power Response

Een kleine doosluidspreker op de vloer zal geen overtuigend geluidsbeeld creëren. Dit probleem kan gedeeltelijk worden opgelost door de boxluidspreker op een hoge luidsprekerstandaard te plaatsen. Maar er ontbreekt nog steeds iets. Een van de problemen is gebrek aan power response.

Power response is een weinig begrepen aspect van de prestaties van een luidspreker. Idealiter zou de energie van een luidspreker op elke microfoonpositie in de kamer hetzelfde moeten meten. Een zeer smalle, van vloer tot plafond lineaire bron driver biedt de beste power response en het meest realistische geluid. De hoge lineaire bron driver van een Magneplanar biedt een beter gevoel van "je bent daar".

Theoretisch gezien zouden luidsprekers massaloze drivers moeten gebruiken die in vrije ruimte zijn opgehangen zonder box, magneetstructuur of kader rond de drivers. De meeste conventionele boxluidsprekers zijn ver verwijderd van dit ideaal. De massa van de driver is hoog en de achtergolf is bevat in de box of magneetstructuur. Hoewel de frequentierespons kan worden gladgestreken in een boxluidspreker, wordt het karakter van het geluid onvermijdelijk beïnvloed. In de ergste gevallen klinkt de muziek alsof het uit een doos komt - beperkt en onnatuurlijk.

Het Magneplanar diafragma komt dichter bij de ideale driver. De massa is laag en het diafragma is niet bevat. De achtergeluidsgolf wordt niet beperkt en straalt vrij de ruimte in. Zonder de box klinken Magneplanars meer alsof je er bent.

Uniforme Aandrijving

De conventionele dynamische driver worstelt met een dubbele eis - de massa moet laag zijn zodat de driver nauwkeurig het elektrische signaal kan volgen. Maar de driver moet zeer stijf zijn zodat alle delen van de driver samen bewegen. Nul massa en oneindige stijfheid sluiten elkaar uit.

Deze dubbele eis is de drijvende kracht achter innovatieve oplossingen om deze problemen aan te pakken. Ribbon en elektrostatische luidsprekers omzeilen dit probleem door de noodzaak van stijfheid te elimineren. De ribbon of dunne film wordt over zijn hele oppervlak aangedreven. Stijfheid is irrelevant, dus de ontwerper kan zich richten op lage massa.

Massa

Elektronen van een versterker bewegen met de snelheid van het licht. Als alleen luidsprekers met dezelfde snelheid konden bewegen. Dunne-film luidsprekers zijn zo dicht mogelijk bij nul massa als fysiek mogelijk is. Zelfs een subtiele "luchtstroom" van de versterker zal de lichte ribbon doen reageren.

Magneplanars gebruiken ultralichte, dunne-film ribbon drivers. Zo is het Magneplanar true ribbon element 1/10e van de dikte van een mensenhaar. Het is zo licht dat wanneer er een stukje vanaf valt vanaf een hoogte van 6 voet, het gemiddeld 5 seconden duurt voordat het de vloer bereikt. Conventionele luidsprekerontwerpen verbieden zulke lage massa. De kracht van de versterker zou conventionele luidsprekers van dergelijke lichte materialen vernietigen. Alleen door de transducer over zijn hele oppervlak aan te drijven kunnen materialen met zo'n lage massa worden gebruikt.

Quasi Ribbon Driver

De quasi ribbon driver is een variatie op het oorspronkelijke ware ribbon-ontwerp. De ware ribbon, zoals hieronder getoond, is een zeer eenvoudig apparaat. De ultradunne aluminiumfolie draagt de stroom van de versterker en is ook het middel om de lucht te bewegen om geluid te creëren. Geen spreekspoel. Geen kegel. Geen surround. Geen box. Niets behalve het lint.

De quasi ribbon is ELKE variatie van het oorspronkelijke ware lint - en er zijn er veel. De Magneplanar quasi ribbon is eenvoudigweg een waar lint op een mylar film. Dit ontwerp is zeer robuust en kosteneffectief met een zeer breed bandbereik. Veel van de beste high-end hoofdtelefoons gebruiken planar magnetische quasi ribbon drivers. Je zult de sonische gelijkenis van een Magneplanar en planar magnetische quasi ribbon hoofdtelefoons herkennen.

Zowel de Magneplanar true ribbon als quasi ribbon drivers elimineren de behoefte aan een transformator - niets tussen de versterker om het geluid te degraderen. Ribbon drivers zijn niet-reactief en gedragen zich als een eenvoudige weerstand voor de versterker. Hoewel Magneplanars een versterker vereisen met het vermogen om een belasting van 4 ohm te rijden, zal de niet-reactieve belasting een versterker op zijn best laten presteren.

Ware Ribbon Tweeter: De Beste ter Wereld!

De direct gekoppelde Magneplanar ribbon tweeter heeft geen gelijke in de reproductie van hoge frequenties. Met zijn 360 graden uitstralende dipoolontwerp wordt de Magneplanar ribbon tweeter gevonden in onze bekroonde 3.7i en 20.7 luidsprekers. Met 1/10e van de dikte van een mensenhaar stelt de Magneplanar ribbon tweeter een standaard voor hoge resolutie. Je zult jezelf details horen in de muziek die je nooit eerder hebt gehoord.

Audiobeleidsmakers hebben de Magneplanar true ribbon tweeter al lang beschouwd als de beste op de markt. U kunt de laatste rechter zijn. Vergelijk de Magneplanar true ribbon met de duurste dynamische luidsprekers op de markt.

Basnauwkeurigheid en Volledige Bereik Dipool Luidsprekers

Volledig bereik planaire (elektrostatische of lint) luidsprekers hebben bij audiofielen een reputatie voor ongelooflijke bas- en middenbasnauwkeurigheid. Er zijn praktische overwegingen die het wijdverbreide gebruik van planaire technologie voor bas- en middenbasreproductie belemmeren, maar deze grote en dure volledig bereik dipolen kunnen de juiste timbre van een akoestisch basinstrument reproduceren dat met conventionele woofers in hybride ontwerpen wordt vervaagd.

Een volledig bereik planaire luidspreker kan het lagere register van een piano met dezelfde resolutie reproduceren als het middengebied. Er is geen gevoel van een woofer die het geluid van een piano verandert. Met andere woorden, een woofer in een doos heeft een karakteristiek geluid dat zijn "handtekening" zet op alle basinstrumenten. Het maakt misschien niet uit bij het luisteren naar elektronische basinstrumenten, maar zodra je acoustische basinstrumenten hebt gehoord die worden gereproduceerd op een volledig bereik dipool, is het moeilijk te vergeten! De Magneplanar is de enige volledig bereik dipool die bas- en middenbassdefinitie biedt tegen een redelijke prijs, grootte en betrouwbaarheid die nog nooit eerder is bereikt met een andere volledig bereik dipool. Heeft u goed geluisterd naar de bas? We hopen van wel. Zodra een luisteraar een waardering ontwikkelt voor dipoolsound, gaan er maar weinig terug naar conventionele dynamische luidsprekers.

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00

Waarom kiezen voor The Hifi Studio Number One

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00

Formulier