Audio Architectuur

Gefeliciteerd! Je hebt het huis van je dromen gevonden of misschien nog wel beter. Je laat het huis van je dromen bouwen. Daar komt een hoop bij kijken. Een architect zal een hoop zorgen ontnemen. Die heeft er verstand van en zorgt voor een solide basis waarop het huis gebouwd kan worden. Maar vandaag de dag, met alle technologie die inherent is aan de wereld en verbondenheid van de 21ste eeuw, komt er meer bij kijken dan staal en bakstenen. Al vroeg in het proces zou er een specialist moeten meekijken die verstand heeft van multiroom audio. Netwerkkabels en stroom zijn slechts enkele voorbeelden die vaak over het hoofd worden gezien. Het gebeurt nog te vaak dat er een prachtige villa of penthouse wordt opgeleverd en er muziek te horen is via een Ikea Sonos speaker. Dit doet letterlijk afbreuk aan de waarde van het huis. In een villa of penthouse wil men design van hoog niveau. Hierbij is het vaak de wens om hifi audio wel te horen, maar niet te zien. Een Ikea Sonos speaker is wel een goede manier om de WOZ-waarde naar beneden te krijgen.

Het is eigenlijk retorisch; “U plaatst toch ook geen Fiat velgen onder uw nieuwe Ferrari?” Puur omdat het zo makkelijk was om aan de velgen te komen.

Een Audio Architect denkt mee, geeft advies en komt met oplossingen. Advies voor, tijdens of na de bouw van een huis. Dit advies komt op vele vlakken, namelijk: streaming audio, platenspelers, CD-spelers, rippers/servers, versterkers, DAC’s, bekabeling, luidsprekers, Head-fi, optimalisaties, afstelling, multiroom-oplossingen, thuisbioscopen, akoestiek, netwerk en domotica. Zeker bij grote projecten zoals een thuisbioscoop of een complete woning voorzien van multiroom audio is de ervaring van de audio expert of de audio architect van belang. Er komt namelijk meer bij kijken dan een simpele Sonos speaker met een stroomdraad. Bij grote projecten moet er gekeken worden naar de stroomvoorziening, het netwerk, kwaliteit van de kabels en audio merken die geschikt zijn voor het beoogde doel. Bij The Hifi Studio is deze expertise in huis en van groot belang om vakkundig audio advies te leveren. De naam van Nimwegen is sinds de jaren 80 een begrip in de markt van Hifi audio.

Systeem op niveau

Bij audio door de hele woning of villa wordt al snel gedacht aan bekende merken. Maar achter goede muziek door het hele huis, moet ook een gedegen systeem hangen. Er zijn merken die hierin kunnen voorzien. Vaak wordt dit weggeschreven onder de verzamelnaam Domotica. Zo is er Naim, Bluesound, Sonos, maar ook Yamaha. Met een druk op de knop is het mogelijk om muziek te luisteren, een luistersessie op hifi niveau of onder uit te zakken in een eigen bioscoop. Die druk op de knop zorgt er meteen voor dan de lichten dimmen, verwarming iets hoger gaat, of de airco aan gaat. Om dit goed te doen is kennis nodig. Niet een simpele Ikea Kit.

Als iets goed gedaan moet worden, dan laat je dan over aan een expert. Dus voor goede audio, ga je naar audio expert. Voor een compleet audio project, ga je naar een audio architect. Links om of rechts om, je komt uit bij The Hifi Studio

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00