Accuphase & Dynaudio Confidence Show 18 en 19 januari

Wederom een mooie show, ditmaal de Accuphase voor- en eindversterker combinatie met de vernieuwde Confidence-serie.

De nieuwe Confidence serie is de culminatie van alle kennis en ervaring die Dynaudio de afgelopen 40 jaar heeft opgedaan bij het ontwikkelen en produceren van luidsprekers en luidspreker-drivers. Dynaudio’s beroemde ontwerp-filosofieën – waaronder softdome tweeters, MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) drivers en DDC (Dynaudio Directivity Control) technologie – werden in Europa’s meest geavanceerde meetruimte geperfectioneerd door gebruik te maken van de nieuwste materialen, technieken en technologieën.

De Confidence serie valt meteen op door de organische vormgeving van de Compex baffle, een composietmateriaal met een hoge interne demping dat als het ware ongewenste resonanties absorbeert. De organische vorm zorgt ervoor dat de baffle zich als een ‘akoestische’ DDC-lens (Dynaudio Directivity Control) gedraagt.

Als je goed kijkt zie je achter de zijden softdome van de tweeter de Hexis zitten: een kunststof ‘kegel’ die de luchtverplaatsing achter de softdome moet geleiden en ongewenste luchtwervelingen voorkomt. De motor van de tweeter wordt gevormd door een indrukwekkende Neodymium magneet. Deze nieuwe tweeter mag met trots de naam Esotar3 dragen.

Neodymium vormt een rode draad in de nieuwe Confidence serie: alle luidspreker-units zijn voorzien met forse Neodymium magneten. Alle woofers zij van het long-throw type, waardoor ze een nog grotere en krachtigere uitslag kunnen maken…en dan komen die forse Neodymium magneten natuurlijk goed van pas.

De midrange heeft nóg een bijzondere eigenschap! De traditionele surround is vervangen door een exemplaar dat in de vorm van het diafragma meeloopt (Horizon surround genaamd).

Met behulp van uitgebreide simulaties in onze state-of-the-art meetruimte Jupiter is de high-tech DDC technologie (waarbij afstraling in het verticale vlak wordt beperkt) verder verfijnd, met als resultaat een compleet nieuw DDC-lens systeem. En dat zorgt ervoor – in combinatie met de nieuwe, krachtige NeoTec drivers, het innovatieve ontwerp van de midrange-basket, de Horizon Surround en het Compex frontpaneel – dat het geluid precies komt waar de luisteraar het wil hebben: in z’n oren.

Confidence 30 (€19.000 per paar) is een drieweg-luidspreker met bescheiden afmetingen, en maakt gebruik van de Dynaudio DDC-technologie. Hij maakt gebruik van twee 18cm woofers met neodymium magneten, een 15cm midrange (ook met neodymium magneet) en een Esotar3 tweeter met DDC-lens.

Vrijdagavond 18 januari 19.00 – 21.00 uur

Zaterdag 19 januari van 10.00 – 17.00 uur

Gratis toegang.

Winkel in Leiden

Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Heb je vragen over onze service, of over één van onze producten? Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 071 – 513 15 12.

Parkeren in de buurt

Komt u met de auto? Parkeer dan uw auto in de Garenmarkt parkeergarage. Deze bevindt zich op 150 meter van onze winkel

Mail ons
info@number-one.nl

Openingstijden
Dinsdag        10:00 – 18:00
Woensdag   10:00 – 18:00
Donderdag  10:00 – 18:00
Vrijdag          10:00 – 18:00
Zaterdag      10:00 – 17:00