Magnepan

Magnepan

Modellen demo-klaar

Magnepan 1.7i
MG-1.7i


Eén van de grote voordelen van quasi ribbon eenheden is het extreem grote frequentiebereik. Samen met de forse belastbaarheid kan de quasi ribbon eenheid van de MG 1.7i maarliefst vijf(!) octaven bestrijken. Van het kritische middengebied tot de hoogste hoorbare frequentie én ruim daarboven (500 Hz tot 24 kHz). Het eindresultaat is zo natuurgetrouw, helder en realistisch, dat het de mening van vele duizenden luisteraars over planar luidsprekers heeft bijgesteld.

Kleine compacte luidsprekers zijn erg populair. Bij Magnepan zijn wij hier uiteraard volledig van op de hoogte. Toch ontwerpen en produceren wij niet luidsprekers om alleen maar anders te zijn als collega fabrikanten. Als het voor ons mogelijk zou zijn om de unieke Magneplanar weergavekwaliteiten te verpakken in een piepkleine behuizing zou Magnepan net zo bekend zijn geweest als de beroemde en piepkleine Bose luidsprekers. Hoe goed de techniek van veel andere merken ook kan zijn en hoe graag ze dat ook zouden willen, het is gewoonweg onmogelijk om met een kleine weergever dezelfde weergavekwaliteit te bereiken als een full-range planar luidsprekersysteem.

Sommige wetenschappers beweren dat vooral het grote paneeloppervlak in combinatie met de relatief geringe, noodzakelijke membraanuitslag en lage vervorming zijn die planar luidsprekers zo bijzonder maken. Mede door zijn relatief forse fysieke afmetingen is een Magneplanar weergavesysteem in staat tot de zo bekende zeer realistische weergave. In het licht van zijn afmetingen, is de MG 1.7 zelfs in staat tot een werkelijk unieke weergavekwaliteit waar vele muziekliefhebbers op slag verliefd op zijn geworden.


MG-.7

De MG-.7 is de ideale start voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een realistisch weergevend luidsprekersysteem systeem met goede en strakke laagweergave en een hogetonenbereik die het vermogen heeft om verschillen tussen electronica componenten op adequate wijze te kunnen laten horen.

De MG-.7 is het perfecte voorbeeld hoe de kostbare techniek van gisteren, vandaag de dag kan worden ingezet voor het creëren van meer betaalbare producten. De Ribbon eenheden van een poos terug, hebben meer gekost dat een complete MG-.7 tegenwoordig! De MG-.7 is een 2-weg systeem van relatief bescheiden afmetingen maar weet toch door zijn dunne maar grote membraan oppervlak, een verassend goede laagweergave te bieden die niet alleen diep doorloopt maar ook over veel kracht en klankkleuren beschikt.

De MG-.7 weet quasi ribbon techniek voor het hoog en het echte oplossende vermogen van planar laagweergave te koppelen aan een prijs die sommige audioliefhebbers alleen al spenderen aan hun luidsprekerkabels. Maak ook de juiste keuze en kies voor de muzikale kwaliteiten van de Magnepan MG-12 luidsprekers.

technische specificaties MG-.7

Luidspreker systeem 2-weg quasi ribbon planar-magnetic

Aanbevolen muziekvermogen 50 tot 250 Watt RMSFrequentiebereik 45 Hz ~ 22 kHz +/- 3dB

Impedantie 4 Ohm minimaal

Gevoeligheid 86 dB

Afmetingen (H x W x D) in inch. 17 x 51 x 1.5

Uitvoeringen Zilver/Zwart ALU, Eiken en Kersen wit, grijs en zwart doek

20150216143849_MagnepanMG7
© The Hifi Studio Number One 2016  Hifi-, Surround-, streaming audio apparatuur, multiroom oplossingen en platenspelers