Audiolab

AudiolabModellen Demo-klaar

Audiolab 8300A

Audiolab 8300CDAudiolab

Min of meer geboren uit frustratie dat audioapparatuur destijds duur bleek en gevoelig voor storing in combinatie met andere apparatuur, lanceerden audio-liefhebbers Philip Swift en Derek Schotland in 1983 het merk Audiolab. Het eerste product, de geïntegreerde versterker 8000A kwam op de markt en werd meteen een daverend succes!

Audiolab bouwde op dit succes voort met betaalbare, hoogwaardige elektronica die gekenmerkt wordt door een ultra schoon maar opwindend geluid, in combinatie met iconische moderne styling.

De reputatie van Audiolab werd mede door de HiFi-pers aangezwengeld – de 8200CD alleen al is goed voor meer dan 14 Five-Star beoordelingen, diverse Awards en Group Test winnaar, de concurrentie ver achter zich latend:
“The result was that you could listen right in to all its fine detail, yet the overall listening experience was entirely natural.”
(Hi-Fi Choice, 8200CD Review, Group Test Winner – £460-£850 CD Players)

De 8300-serie zet deze traditie voort door ultiem luistergenot te paren aan een groot gebruiksgemak. De ontwerpers hebben de blauwdrukken van de 8200-serie modellen onder de loep genomen en daar al de mogelijke verbeteringen aangebracht die recht doen aan de reputatie van Audiolab.

De Audiolab 8300CD beschikt over nog meer flexibiliteit dan zijn voorganger en is nu dan ook toegerust met de mogelijkheid om DSD-bestanden via de USB-ingang af te spelen; SACD kwaliteit bij een volledige resolutie en met een foutloze weergave.
Het is oud nieuws dat vandaag de dag de CD steeds minder wordt beluisterd. De sleutel tot het succes van de 8200CD was dat deze werd beschouwd als een ultra-high performance DAC met ingebouwd transport. Voortbouwend op die erfenis wordt in de 8300CD dezelfde ESS9018 8 Channel Chip toegepast – die eveneens de basis vormt voor de alom geprezen M-DAC – om bestanden van hoogste resolutie te verwerken: tot 32-bit/384kHz, naast DSD256.
De 8300CD is elegant om naar te kijken. Diepgaand onderzoek en uitputtende testen hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe slot-loading CD-loopwerk, dat deel uitmaakt van het nieuwe, strakke en moderne design – simpel en toch volledig betrouwbaar in vergelijking met de vaak inferieure tray-mechanismen. De 8300CD is ontworpen met het oogmerk van topkwaliteit op elk punt in de signaalweg, met AES3/XLR aansluitingen om garant te staan voor een foutloze signaalweg van de CD-speler naar de versterker.

De Britse ontwerper van versterkers Jan Ertner tekende voor het ontwerp van de nieuwe 8300A; het nog verder verfijnen van de prestaties van een klasse-AB eindtrap, die volledig stabiel in alle belastingen is en over een breed scala van bedrijfs-temperaturen.

Wat biedt de 8300A zoal ten opzichte van de 8200A? Een sterk verbeterde efficiëntie met 2x 70 watt in 8 ohm en 2x 105 watt in 4 ohm en de toevoeging van een phono-ingang (MM én MC). Het nieuwe LED-scherm – een centraal element in het 8300-serie design – biedt niet alleen de gebruiker een intuïtief, visueel beeld over de controle van de versterker, maar betekent ook dat het ergonomisch design van Audiolab gewaarborgd blijft. Drie grote CNC gestuurde aluminium regelaars geven een vloeiende bediening en dragen bij aan de eigentijdse uitstraling.

www.audiolab.co.uk

© The Hifi Studio Number One 2016  Hifi-, Surround-, streaming audio apparatuur, multiroom oplossingen en platenspelers