Wat doen wij?

1. Case: High-End thuisbioscoop

Een zeer gewaarde de klant kwam bij ons langs met de wens om een thuisbioscoop te realiseren in zijn nieuwe huis met echte bioscoopstoelen. Voor dit soort projecten maken wij graag een afspraak met bouwtekeningen indien het huis nog gebouwd wordt. Na een inventarisatie van de wensen, de ruimte (lees: afmetingen en akoestiek) en de kwaliteit maken wij doorgaans 2 a 3 voorstellen. 

De klant was erg enthousiast maar wilde graag de verschillen weten en indien mogelijk graag beluisteren. Om de verschillen goed te beoordelen maken wij aan de hand van onze voorstellen stereo opstellingen. Waarom? Verschillen beluisteren tussen apparatuur en luidsprekers is erg lastig tijdens een spectaculaire film. De keuze viel op de combinatie van Yamaha en Monitor Audio. 

Door ons onverminderde enthousiasme wilde klant weten wat er nog meer mogelijk was (lees: nog betere kwaliteit). Wij adviseerde voor de Monitor Audio Platinum-serie te gaan. De klant volgde ons advies zonder te luisteren. Uiteindelijk is het de volgende combinatie geworden: Monitor Audio Platinum front- en Gold achterluidsprekers en subwoofer’s, Yamaha Avantage voor- en eindversterking. Isotek Aquarius stroomfilter, Oppo UDP-205 4K-speler, Epson EH-TW9300 projector en volledige AudioQuest bedrading. Door een vakman hebben we een podium laten maken met originele bioscoopstoelen. Rivasono heeft de akoestiek volledig aangepast voor het ultieme eindresultaat. Tevens hebben wij volledige automatisering toegepast met Control4. Met 1 druk op de knop begint het genieten. 

Na iets meer dan een jaar vroegen wij de klant hoe de bioscoop bevalt zo na een jaar. Hij vertelde ons dat er enorm van genoten wordt. Wie kijkt er eigenlijk het meest? Wij dachten waarschijnlijk zijn kinderen. Die gebruiken het ook veel maar onze klant zelf geniet er het meeste van. 

Wilt u ook een thuisbioscoop realiseren? Bij ons bent u aan het goede adres. Wij kunnen de kamer volledig voor u realiseren. Dat betekent; het adviseren van de juiste combinatie aan de hand van uw wensen voor een beter eindresultaat. Het eventueel aansturen van derde partijen en uiteraard doen wij de volledige installatie en uitleg van het systeem. Wat u doet? Genieten!

rivasono praktijkvoorbeeld akoestiek home cinema21
rivasono praktijkvoorbeeld akoestiek home cinema24
rivasono praktijkvoorbeeld akoestiek home cinema23

2. Case: Dynaudio XEO 6

Voor een klant uit Amsterdam zijn we uitgekomen op de fraaie XEO 6 van Dynaudio. De klant gaf aan zijn Sonos set te verbeteren die hij door het hele huis al had. Het meubel in de woonkamer had geen tot nauwelijks ruimte om apparatuur in te plaatsen. Daar hebben wij uiteraard een oplossing voor; actieve draadloze luidsprekers waardoor we alleen een klein CD-loopwerk, een Sonos Connect en een Dynaudio hub nodig hadden. Deze drie kleine kastjes konden gemakkelijk geplaatst worden in de beschikbare ruimte. De set speelt heerlijk en gemakkelijk mee in het Sonos systeem met de klankkwaliteit van Dynaudio.


3. Naim SuperUniti met Monitor Audio Appex

Wij hebben aan een klant een Naim SuperUniti met Monitor Audio Appex luidsprekers en subwoofer.

IMG 0528

4. Audio Physic Tempo 25 luidsprekers

Naast een fraaie klank snappen wij als geen ander dat het uiterlijk van de luidsprekers ook een rol spelen. 

Zo kwamen wij voor onderstaande klant uit op de zeer fraaie Audio Physic Tempo luidsprekers. Een tijdloos design volledig geïntegreerd in de woonkamer. De wens van de klant kwam helemaal uit.

5. Cambridge set met Sonos en Pro-ject platenspeler

Een heerlijke set met de Cambridge CXA 80 versterker met CXC transport, Sonos en Pro-ject Debut Carbon DC 2mred. Alle digitale signalen worden door de Dac Magic Plus van Cambridge verwerkt. Als Phono-versterker de Phonobox DS van Pro-ject. Bekabeling van Pro-ject, Audioquest en Van den Hul.

image1

6. Accuphase E-470 en DP-510 in combinatie met de Audio Physic Virgo 25+

Samen met een klant zijn we een zoektocht begonnen naar de ultieme combinatie voor zijn muzieksmaak. We hebben een prachtige combinatie gemaakt die volledig voorzien is van AudioQuest bekabeling. Tevens hebben wij voor de stabiliteit gekozen voor een meubel van Creaktiv Systems. Een fantastische combinatie die wij heel graag maken. 

foto 1

7. Pro-ject set met Sonos en Audioquest Nighthawk. Klein maar fijn.

Weinig ruimte en toch een heerlijke en compacte HiFi installatie in huis? Onderstaande set hebben we samen met de klant uitgezocht. Het eindresultaat mag er zijn met als eye-catcher de Debut Carbon DC in het gifgroen.

thumb IMG 0263 1024
thumb IMG 0265 1024

8. R-N602 en CD-S700 van Yamaha in combinatie met Audio Physic Classic 10


thumb IMG 0263 1024

9. Primare SPA23 surroundversterker met BD32 Blu-ray-speler met bekabeling op maat.


Naim Nait XS2, Nait 5si CD-speler, ND5XS streamer en Hi-cap voeding in combinatie met Audio Physic Tempo 25 luidsprekers. Bekabeling volledig op maat.

IMG 0328


Op deze pagina laten wij u zien hoe wij te werk gaan en wat u van ons kunt verwachten.

© The Hifi Studio Number One 2016  Hifi-, Surround-, streaming audio apparatuur, multiroom oplossingen en platenspelers