Arcam

Arcam


De eerste, in 1972 gebouwde Arcam versterker had een geplande productie van vijftig stuks. Het werden er dertigduizend – en de meeste A60’s spelen nog steeds! In de jaren die volgden, groeide Arcam uit tot grootste Engelse versterkerfabrikant en werd het bedrijf de grootste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, altijd kritische thuismarkt. Tegelijkertijd exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen.

Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de Engelse bouwers een voor een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ongekend groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Arcam – ontwikkeld in eigen huis

Anders dan veel andere bedrijven in dit segment, ontwikkelt Arcam veel producten geheel in eigen huis. Zo was zij de eerste Britse producent die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam ook meermaals bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR surround receivers zijn hier een goed voorbeeld van, net als de compacte Solo Mini. Beide producten werden overladen met juichende recensies in de internationale audiobladen. De AVR maakt deel uit van de hoogwaardige FMJ serie; de Solo hoort thuis in een reeks die ook  eigen luidsprekers, een compact thuisbioscoopsysteem en een aptX BlueTooth ontvanger omvat.


MODELLEN DEMO-KLAAR

Arcam SR250

Arcam Solo Music

Arcam IRDAC II

arcam a 49
© The Hifi Studio Number One 2016  Hifi-, Surround-, streaming audio apparatuur, multiroom oplossingen en platenspelers