Accuphase

Modellen demo-klaar

Accuphase E-270

Accuphase E-650

Accuphase DP-560

Accuphase DP-430

Accuphase AD-50

Accuphase DAC-50

e-480


Beschrijving Accuphase

De apparatuur van Accuphase is gemaakt met als enige, en meteen ook het meest belangrijke doel, high fidelity (HiFi) geluid. Dit is ook hoofdzakelijk de reden dat producten van Accuphase lang op de markt blijven. Het mooie van Accuphase is hun gedachtegoed wat duidelijk naar voren komt. Accuphase al jaren vast aan hun gedachtegoed wat betreft betrouwbaarheid, compromisloos ontwerpen in combinatie met een tijdloos en vertrouwd design. Het uiterlijk is stijlvol, elegant en robuust en is al jaren vrijwel ongewijzigd waardoor het merk vasthoudt aan de vertrouwde uitstraling waar liefhebbers al zoveel mee hebben.


Denk hierbij aan het klassieke champagnekleurige frontpaneel, de grote verlichte analoge meters en dan hebben we het nog niet eens over de zorg en aandacht die is besteed aan de apparatuur intern. Overal is de nodige aandacht aan besteed. Ondanks dat er aan het uiterlijk weinig is gewijzigd over de jaren staat de ontwikkeling van Accuphase hun producten allesbehalve stil en is het altijd een constant product gebleven.


De geïntegreerde versterkers en voorversterkers hebben bijvoorbeeld aan de achterkant een Option Slot. Hierin kan naar wens een phonomodule en/of D/A-Converter worden ingebouwd. Daarnaast kan in sommige modellen ook een extra lijningang worden geïnstalleerd. Accuphase hanteert deze mogelijkheid al geruime tijd en biedt zodoende de mogelijkheid om de versterker naderhand van nieuwe functionaliteiten te voorzien.

Waarom Accuphase

Dus waarom zou u voor Accuphase kiezen? De producten van Accuphase zijn met de grootste zorg samengesteld en staan bekend om hun muzikaliteit. De versterkers zijn zodanig gemaakt dat ze met gemak lastige luidsprekers kunnen aansturen zonder tekort te schieten in vermogen. De opgegeven specificaties ogen wellicht wat bescheiden, maar de prestaties liegen er niet om. De versterkers zijn in staat om op zacht volume met gemak heerlijk muziek te maken.

Het merk heeft een uitstekende reputatie als het aankomt op kwaliteit. Zo zijn er nog steeds producten van hun eerste lijn die nog in gebruik zijn. Hun modellen blijven beschikbaar voor meerder jaren, soms zelfs voor meer dan 10 jaar!

Wat ook erg opvallend is, is het proud ownership van vrijwel alle Accuphase bezitters. Zodra men een component wil vervangen voor een nieuw product, wordt dit vrijwel altijd een Accuphase product uit een hogere of nieuwere serie. Daarnaast zien we vaak dat de producten in onberispelijke staat zijn en dat zelfs verpakking en toebehoren bewaard zijn gebleven.Een beter leven door technologie

Met deze spreuk is Accuphase [accuraat in fase] voor vele jaren representatief in de wereld markt, en behoort tot op de dag van vandaag tot de beste fabrikanten in hoogwaardige komponenten.
Vele ontwikkelingen hebben geleid tot de wereldstandaard in de referentie klasse.1972 was het jaar dat oprichter Jiro Kasuga en zijn ingenieurs verantwoordelijk waren voor het fase correct systeem voor  een heldere muziek weergave. Destijds werkten zij bij Trio een onderdeel van Kenwood. Samen met zijn broer en schoonzoon ontwikkelden zij de eerste FM tuner die destijds sterk opkwam in Japan.
Later zou de FM tuner wereldwijd verkocht gaan worden. In 1965 kwamen de eerste transistors versterkers opde markt waaruit later zou blijken dat Accuphase de beste  technieken in huis heeft met de meest prachtige meetresultaten met een optimaal luistergenot.

In 1974 werd Accuphase opgericht en verschenen de eerste produkten op de markt. De roemruchte T 100, C 200, P 300 zijn nog steeds legendarisch. Accuphase kenmerkt zich door een warm geluid dat vergeleken kan worden met het echte
live geluid waardoor timbre, dynamiek en klankkleur absoluut de werkelijkheid benadert. Gezien bij het bedrijf 40 ingenieurs werken die konstant met de ontwikkeling bezig zijn kan men stellen dat de keuze van de komponenten,
levensduur en muzikaliteit dit produkt tot het allerbeste behoort. Internationale doorbraak is dan ook niet uitgebleven en tot nu toe het meest begeerde merk. Vele awards die zij hebben mogen ontvangen, lovende testrapporten enz zijn
het sterkste bewijs. Accurate in phase is dan ook terecht door Accuphase waargemaakt. Hoogwaardige technologie die inderdaad uw leven verrijkt.

Muziek is een oase die ons leven verfrist. Muziek kan, opwekken, kalmeren. Het kan ons hart bewegen en ons leven verrijken, welk het doel is, dat wij in Accuphase de Audiotechnologie zoeken. Dit was het idee achter de slagzin ” Leven door Technologie verrijkt ” dat samen de groep van zeer bekwame Audiospecialisten die tot vandaag bedachten  de succesrijke Accuphase lijn van oorsprong produceert.Het is het  principe achter alle Accuphase componenten wiens hoge rang extravagant kan beschouwd worden.
Precies zoals er voortreffelijke muzikale instrumenten zijn dat voornamelijk zeer gewaardeerd wordt, geloven wij dat het zelfde in de Audiocomponenten van toepassing is. Dit vormt de basis van ons ontwerp . Het streven naar de reden
waarom wij extra waarde hechten in elk van onze componenten en die zo te bouwen dat zij helemaal de verdiensten
van handwerk zullen tonen.De naam ACCUPHASE werd door  ACCU  “nauwkeurig” in combinatie toegepast met FASE welke de belangrijkste factor in de Audiotechnologie is. Wij voelen dat dit een passende merknaam is om zo onze producten te beschrijven die in het diepste van de Audiotechnologie doordringt.
Onze eindeloze toewijding van kwaliteit vereist een hele hoge graad van verwerking welk ons overtuigt om het gebruik van massaproductie te vermijden. Daarom is productievolume beperkt en ACCUPHASE  in een beperkt aantal
gespecialiseerde winkels te verkrijgen. (Bron: www.hifine.nl)© The Hifi Studio Number One 2016  Hifi-, Surround-, streaming audio apparatuur, multiroom oplossingen en platenspelers